Session Tor 19/01-16

Tor visar sig för mig som en otroligt mysig och härlig kille, men som man måste behandla med respekt och mycket, mycket förståelse. 

Man kan inte skynda med honom, utan det får ta den tiden det tar, han måste få tänka ordentligt varje gång han ska lära sig någonting, annars blir han lite som blockerad i hjärnan. 

Han känns som en väldigt påhittig och busig kille som gillar när det händer saker, han älskar att busa och leka. Han känns mycket yngre än vad han är, och det tror jag många tänker samma sak, hihi.  

Tor visar mig mycket skog och fina vägar runt omkring där han bor, och det är i naturen han trivs som bäst. Han berättar att ni ofta är ute och går promenader, men han skulle gärna vilja dra vagn säger han. Det verkar som att han blivit körd några gånger, men att han vill göra det oftare. Han älskar att få verkligen anstränga sig (så länge det är någonting han tycker är roligt, annars struntar han blankt i det) han gillar att få visa sig duktig och få beröm av sin matte. 

Jag får bilder på att ni ibland är flera stycken tillsammans som är ute och promenerar i skog och mark, och det gillar Tor mycket. Han klarar sig fint ensam också, men han tycker om att ha hästvänner med sig också. Han blir lite tryggare då, även om han hittar mycket trygghet och tillit hos dig. 

Tor känns också som en liten buse. Han kan ibland busa till det lite, göra motsattsen till vad du säger, låtsas inte alls förstå, och bara vara allmänt motsträvig, haha. Detta gör honom extremt charmig, och det är lite hans envisa sida som du föll för hos honom. 

Jag frågar nu Tor om hur han mår, och jag känner då att han haft lite ont i magen för ett tag sedan. Det känns som att han har ganska känslig mage, och får han då i sig saker som han inte ska äta (Helst äter han allt) så blir det för mycket för honom. Det känns inte som att det blir kolik riktigt, men kolikkänning, det krampar lite i magen på honom, men går över fort igen efter lite rörelse. Utöver magen så verkar han må väldigt bra. 

Han är pigg och glad, njuter av kylan som är, den är bättre än sommaren tycker han. Psykiskt så visar han sig ganska stark, men han kan behöva en liten skjuts i självförtroendet ibland. Han behöver mycket beröm och bekräftelse för att våga tro på sig själv. 

Jag frågar honom om hur han trivs, och han trivs "kalasbra" säger han. Han älskar att han får gå ute mycket, då han trivs bäst ute. Han trivs med att gå med flera hästar. Ensam vill han inte vara nämligen, det är jobbigt för honom. Inte att han blir nervös, men han blir lite deppig då. Jag ser att ni har både skog och åkrar runt er, så det verkar vara ganska öppet, men ni kan ändå välja att ta er till skogen om ni vill. 

När jag frågar honom vad han gillar att göra så får jag tillbaka att "Jag gillar att göra allt som är roligt såklart". Han verkar gilla mycket saker, äta, motionera om det är på roliga ställen, upptäcka världen, gå på nya platser, och speciellt då dra vagn som han tjatar om till mig. 

Jag frågar Tor om hur han tycker att ni ska utvecklas, och får då känslan av att du redan har planer på det. Han tycker att ni har ett fint band tillsammans, och enligt honom är det de viktigaste, att man litar på varandra, för då kan man gå hur långt som helst. 

Jag tackar nu Tor för samtalet, önskar honom allt det bästa och skickar massor med kärlek. 

Kontaktperson : Rebecca Edin


 

Jag läste igenom mejlet jag fick med ett stor leende. Det var Tor rätt igenom det, allting stämmer väldigt, väldigt väl. Att han har en känslig mage har jag märkt, och han äter ju gärna på allting - ni som träffat honom vet vad jag menar. Det är tröjor, grimmor, grimskaft, brevlådor - ja, typ allt som finns. Alltså är jag otroligt nöjd med det Rebecca fick fram. Jag har inte haft nån kontakt med Rebecca innan och känner henne alltså inte alls. 

Angående detta med att han gärna drar vagn - det märks. Nu på vintern är det givetvis uppehåll men annars kör vi inte så många gånger i veckan på grund av dålig utrustning, något jag strävar efter att ändra på givetvis. Men som student är man inte rik direkt ;-) Just nu står faktiskt en loksele längst upp på häst-listan, för att kunna komma igång och dra lite virke :-) 

Ni hittar Rebecca på facebook under Rebecca Djurkommunikatör Edin

Varmt välkommen! Hanna heter jag, snart 18 vintrar, bor i Värmland med min sambo och våra djur, bl.a. mina två ponnier Tor och Räkan. Ni finner presentationer om oss alla! Här kommer ni få följa med i mitt liv som distansstudent och tjej som försöker hitta sin plats här i världen. Det kommer handla om barfotahovar, trickträning, healing, körning, långa tyglar, klickerträning och en massa mer, åt det naturlika hållet!